اشتراک گذاری:

تصویری از آزمایش Acetylcholine Receptor Antibody

Acetylcholine receptor Ab

آزمایش Acetylcholine receptor Ab

 

رنج نرمال آزمایش Acetylcholine receptor Ab

آنتی بادی های متصل شونده به گیرنده ( عضلانی ) Ach : 0/02 nmo1/L

آنتی بادی های تنظیم کننده گیرنده ( عضلانی ) Ach : 0-20% ( به صورت درصد کاهش AchR گزارش می شود )

آنتی بادی های مختلط ( عضله مخطط ) : 1:60

 

کاربرد آزمایش Acetylcholine receptor Ab

آنتی بادی های ضد AChR برای تشخیص بیماری میاستنی گراویس اکتسابی ( MG ) و به منظور پایش پاسخ بیمار به درمان با داروهای سرکوبگر ایمنی استفاده می شود.

 

شرح آزمایش Acetylcholine receptor Ab

این آنتی بادی با تداخل در محل اتصال استیل کوتین ( Ach ) به AChR بر سطح غشای عضله , موجب مسدود شدن انتقال جریان عصبی عضلانی می گردد و از انقباض عضله جلوگیری می کند. این پدیده خاص بیماری میاستنی گراویس ( MG ) است. میاستنی گراویس نوعی بیماری خود ایمن است که اغلب عامل آن پیدایش آنتی بادی هایی است که گیرنده های ناقل عصبی استیل کولین را مسدود یا تخریب می کنند و موجب ضعف و خستگی عضلانی می شوند. سطح آنتی بادی های ضد AchR در بیش از 85 تا 95 درصد مبتلایان به MG اکتسابی و 63 درصد بیمارانی که فقط دچار MG چشمی هستند , افزایش نشان می دهد.وجود این آنتی بادی عملا برای بیماری MG تشخیصی می باشد, با این حال منفی شدن آن وجود بیماری را رد نمی نماید. غلظت آنتی بادی با وخامت MG تطابق چندانی ندارند , با این حال در فرد مبتلا به MG , تعیین سطح آنتی بادی , به خصوص برای پایش پاسخ به درمان با داروهای سرکوبگر ایمنی یا پلاسمافرز درمانی سودمند است. با بهبود بیماری , غلظت آنتی بادی نیز کاهش می یابد.

در بالغین دچار MG , احتمال پیدایش تیموما یا سایر نئوپلاسم ها حد اقل 20% است. نئوپلاسم ها منبع داخلی تولید این آنتی ژن می باشند که موجب تحریک اتو آنتی بادی های AChR می گردند. 59% مبتلایان , به تیموما , دچار MG هستند. MG نوع مادرزادی , یک بیماری خود ایمن محسوب نمی گردد , از این رو این آنتی بادی برای تشخیص MG مادرزادی سودمند نمی باشند.چندین نوع آنتی بادی AChT وجود دارد که در ارتباط با MG می باشند که عبارت است از : آنتی بادی های متصل شونده , مسدود کننده و تنظیم کننده. آنتی بادی های متصل شونده می تواند کمپلمان را فعال سازد و منجر به تخریب AChR گردد. رایج ترین آنتی بادی مورد استفاده از همین نوع است. آنتی بادی تنظیم کننده موجب اندوسیتوز گیرنده ها شده و منجر به کاهش بیان AChR می گردد که این امر با وخامت بالینی همبستگی نزدیکی دارد. حساسیت این آنتی بادی از همه بیشتر است. مثبت شدن آزمون آنتی بادی تنظیم کننده می تواند نشان دهنده وجود MG تحت بالینی باشد که در آن صورت استفاده از داروهای شبه کورار طی جراحی منع می گردد. حدود15-10% افرادی که بیماری MG آنان تایید شده فاقد آنتی بادی های متصل شونده , مسدود کننده یا تنظیم کننده قابل سنجش می باشند. آنتی بادی مسدود کننده موجب اختلالی در اتصال استیل کولین به گیرنده اش می شود و سبب ضعف انقباض عضلانی می گردد. آزمون آنتی بادی مسدود کننده دارای حداقل حساسیت است ( تنها در 61% بیماران MG مثبت می گردد ) , اما می توان آن را با دقت بیشتری اندازه گیری نمود. آنتی بادی های تنظیم کننده و مسدود کننده اغلب تا حدود یک سال پس از شروع نشانه های MG مثبت نمی گردند.

چنانچه تیتر آنتی بادی ضد عضله مخطط ( IgG ) برابر یا بیشتر از 1:80 باشد , احتمال میاستنی گراویس می رود. این آنتی بادی در 40-30% بیمارانی که آنتی AChR آنان منفی است , قابل تشخیص می باشد ( به خصوص بیمارانی که فقط نشانه های بولبی دارند ) . با این حال امکان دارد آنتی بادی عضله مخطط در تب روماتیسمی , انفارکتوس میوکارد و انواعی از وضعیت های پس از کاردیوتومی نیز یافت شود.

 

عوامل تداخل کننده آزمایش Acetylcholine receptor Ab

  • نتایج مثبت کاذب ممکن است در مبتلایان به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک که با سم کبری درمان شده اند,  مشاهده می شود.

  • نتایج مثبت کاذب ممکن است در بیماران دچار سندرم میاستنیک ناشی از پنیسیل آمین یا لامبرت-اتون مشاهده گردد.

  • مبتلایان به بیماری خود ایمن ممکن است نتایج بالایی داشته باشند.

  • استفاده از داروهای شل کننده عضلانی مثل متاکورین و سوکسینیل کولین یا پنی سیل آمین می تواند موجب نتایج مثبت کاذب گردد.

  • داروهای سرکوبگر ایمنی می توانند سبب سرکوب شدن تشکیل این آنتی بادی ها در مبتلایان به MG تحت بالینی شوند.

 

روش کار و مراقبت از بیمار

ناشتایی : ندارد.

لوله ی معمول خون : قرمز

 

افزایش سطح Acetylcholine receptor Ab

  • MG

  • MG چشمی

  • تیموما : 59 درصد این بیماران دارای MG بوده و 10 درصد بیماران MG دچار تیموما می باشند. آنتی بادی های AG انتقال جریان عصبی را از عصب به عضله مسدود می کنند.

 

سایر آزمایش های مربوط

کولین استراز

الکترومیوگرافی

عکسبرداری قفسه سینه یا اشعه X یا CT قفسه سینه 

 

اخبار و مقالات سایت رهسا

 با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه گروه رهسا می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار